Selecteer een pagina

Helaas! De verlengde maatregelen zorgen ervoor dat we jullie al zeker tot maart niet meer kunnen terug zien. We missen jullie enorm, maar zelfs dan blijven we bij Café Coureur niet bij de pakken zitten. Bij de gedachte “Hoe kunnen we onze wielercommunity alsnog voorzien van die unieke Café Coureur beleving” kwamen we al snel tot het besluit. Een nieuwe rit! Een rit met uitdaging, een rit met inspirerende landschappen, kortom een echte Café Coureur rit.

De nieuwe rit

Al snel kwamen we tot het idee om een rit te maken die liep van Café Coureur via fietsen door het water, tot fietsen in de bomen. Dit zijn tenslotte toch enkele mooie toeristische trekpleisters die iedereen toch eens gezien wil hebben. Zelf waren wij dan ook erg enthousiast om deze rit zelf eerst eens te testen, maar al snel werd duidelijk dat fietsen door het water of de bomen niet de enige sterktes van deze rit zouden worden. Iedere keer dat we nog maar net de straat bij Café Coureur uitrijden staan we nog steeds te kijken van de pracht en praal van de regio.  Het prachtige heuvellandschap dat bij aanvang voornamelijk in dalende lijn gaat, althans toch tot de befaamde Tuikabelbrug. Maar laten we eerlijk zijn, inruil voor zo’n mooi uitzicht vanaf de brug zijn die enkele hoogtemeters amper een obstakel.

Fietsen door het water

Eens we de heuvels achter ons hadden gelaten vervolgde weg zich door het prachtige groen en boslandschap, waarna er ook meteen koers werd gezet richting het eerste hoogtepunt van de dag. Fietsen door het water! Helaas voor ons was het een koude grijze dag, waar de zon geen eer deed aan deze locatie. We waren weliswaar nog maar 25 kilometer onderweg, maar toch was er al een klein voldaan gevoel om deze eerste pijler van onze rit te bereiken. Tijd om even halt te houden was er echter niet, zoals u waarschijnlijk wel weet willen de koersbeentjes altijd blijven draaien!

Eens fietsen door het water gepasseerd hadden we de “heuvelzone” van deze rit dan ook definitief achter ons gelaten, en kon er naast links en rechts een kleine opstootje of een stukje valsplat heerlijk vlot pedalerend koers gezet worden naar onze volgende stop.

Stopplaats “Ter Dolen”

Over golvende fietspadden en door bosrijke gebieden zette we koers naar de (hopelijk binnenkort geopende) stopplaats “Ter Dolen”. Helaas geen rust of biertje voor ons, maar wel een gelletje en een (toen nog) gevulde bidon op de fiets. Het was immers ook te koud om die dag lang stil te staan, dus zonder aarzelen werd de snelheid aangehouden tijdens onze kleine “lunch break”. We waren immers nog maar 40km onderweg en er stond ons nog zoveel moois te wachten. Bij momenten werd het zelf idyllisch om te beseffen hoe lang we al geen huis meer tegen waren gekomen. Het gevoel van ruimte, het gevoel van vrijheid dat je met je fiets beleven kan werd tijdens deze rit nog maar eens in de verf gezet.

Fietsen door de bomen

Voor we het wisten waren we dan ook op het letterlijke maar vooral ook figuurlijke hoogtepunt van de dag aangekomen “Fietsen door de bomen” (Het verste punt van onze rit). Eerst zelf de spiraal die ons tot de toppen van de bomen moest lijden eens uitproberen, om dan vervolgens de weg terug naar Café Coureur weer in te zetten.

Ook op de terugweg werd duidelijk hoeveel verborgen parels van straatjes onze provincie wel niet rijk is. Onze weg bleef zich maar vervolgen over goed berijdbare wegen en fietspaden. Ook onze passages langs koersel kapelleke, de platwijers, de lavedelhoeve en natuurlijk de kasseien van Herkenrode waren minstens even zo niet nog adembenemender dan al de locaties die we op onze heenweg al hadden mogen ervaren. Het is pas eens weer in de buurt van Café Coureur dat de weg bij momenten weer gemeen dreigt op te lopen. De avond valt helaas nog altijd vroeg dezer dagen en ook de kou begon opnieuw zijn intrede te maken.  Dus enkele korte bergjes beklimmen was misschien wel het ideale recept om de temperatuur weer in ons lichaam te jagen.

Nog voor de duisternis helemaal kon inslaan waren we na 5u fietsen andermaal terug waar de dag zo hoopvol waren begonnen. Maar eerlijk, wat een fantastische dag hadden we er weer opzitten. Wanneer zelfs de kou en enkele regendruppels de pret niet kunnen drukken, weet je dat je er weer een gelsaagde rit hebt opzitten.

Voor degene die deze rit alvast zelf eens aan de tand willen voelen kunnen onderstaand alvast de GPX-gegevens vinden! Hopelijk kunnen jullie er evenzeer van genieten als wij . En wie weet zien we elkaar onderweg!

Gr,

Het team van Café coureur

TAKE AWAY

27 maart - einde coronamaatregelen

zaterdag - zondag
10:00u tot 16:00u

Café Coureur

CONTACT

Oorsprongstraat 5
3840 Kerniel, Belgium
+32 12 49 23 23
hello@cafecoureur.cc

Provincie Limburg
Dé wielerplek waar de koers Koning en de fietser Keizer is.