Selecteer een pagina

Café Coureur is dé belevingsplek waar Bioracer, de Belgische producent van wieler- en fietskleding, kort bij de klant wil staan. Afgelopen week waren ze bij ons te gast en dit voor de opnames van een online fietsbeurs en wielercafé. Dit initiatief leidde tot een toffe samenwerking. 

 

Wat voorafging

Bioracer heeft zijn vaste plek op Velofollies. In 2020 werd de stand een eerste keer gedeeld met Café Coureur. De Kwaremont vloeide als vanouds rijkelijk. De grootste Belgische fietsbeurs kon door de Corona-maatregelen in januari van dit jaar echter fysiek niet plaatsvinden.

Een online beurs en wielercafé bleek een uitstekend alternatief. Professionele filmcrew ’s, sprekers, gasten … waren afgelopen donderdag dan ook corona-proof te gast in Kerniel.

 

 

Café Coureur

Het Wielercafé met een touch of “Vive le Vélo”

Niemand minder dan Karl Vannieuwkerke verwelkomde ondermeer Serge Pauwels ( ex-prof en huidig Development Coach Belgian Cycling Team), Loes Gunnewijk (ex-prof en huidig bondscoach KNWU) en Piet Rooijakkers (Head of R&B team DSM). Dit leverde een boeiend debat op over het belang en de evolutie van de kledij binnen het profpeleton en binnen de ruime fietscommunity. 

 

Met fierheid stelden we bovendien vast dat de gasten zonder uitzondering onder de indruk waren van onze infrastructuur én de beleving.

 

Besluit

we zijn weer een enorme ervaring rijker en verzamelden hernieuwde moed om er na het Covid 19-jaar opnieuw in te vliegen:

–  op vrijdag 26 maart heropenen we ons hotel.

–  vanaf zaterdag 27 maart starten we met “take away’ vanop ons terras. Elke zaterdag en zondag tussen 10u00 en 16u00 kunnen jullie stoppen voor een rijsttaartje of haverkoek met een blikje frisdrank.

–  ikv de klassiekers organiseren we in april elk weekend  een challenge. Verdere info volgt via onze social media kanalen. 

 

Véloromantiserende groeten,

Team Café Coureur

 

Tekst: Peter Lantmeeters

Foto’s: Dieter Jans

TAKE AWAY

27 maart - einde coronamaatregelen

zaterdag - zondag
10:00u tot 16:00u

Café Coureur

CONTACT

Oorsprongstraat 5
3840 Kerniel, Belgium
+32 12 49 23 23
hello@cafecoureur.cc

Provincie Limburg
Dé wielerplek waar de koers Koning en de fietser Keizer is.